De ce să alegi testare automatizată?

Fiecare echipă își testează produsul pe care îl dezvoltă, însă chiar și livrat produsul are erori indiferent că a fost testat de cei mai buni testeri și au fost îndeplinite toate condițiile procesului de testare. Aici vine în ajutor testarea automatizată care crește considerabil gradul de eficiență, efectivitate, reduce timpul și costurile testării.
Testarea automatizată poate fi efectuată de nenumărate ori, la orice oră ceea ce este mai dificil de realizat testând manual.
Din aceste motive testarea automatizată face parte din procesul de dezvoltare a unui produs de succes.
Testarea automatizată salvează timp și bani.
În timpul procesului de dezvoltare este necesară testarea repetată, după schimbările făcute în cod, dupa introducerea unor noi funcționalități și partea dificilă este că testarea trebuie realizată pe diferite sisteme de operare, tipuri de device-uri toate astea sunt destul de costisitoare și consumatoare de timp dacă este să nu luăm în calcul testarea automatizată. Odată create testele automatizate pot fi rulate iarăși și iarăși, pe diferite device-uri și sisteme de operare.
Tetsarea automatizată face ceea ce nu poate testarea manuală.
Chiar și cea mai bună echipă de testare nu poate simulta mii de useri, dar aici vine în ajutor testarea automatizată care simulează cu ușurință zeci, sute sau mii de useri care interacționează cu rețeaua de internet, sistemul de operare și aplicația în sine.
Testarea automatizată ajută developerii și testerii
Odată create testele automate pot fi rulate după fiecare schimbare realizată în aplicație, bugurile sunt identificate repede și procesul de dezvoltare nu are cum să stagneze.

Efectivitatea testării automate crește exponențial calitatea produsului și reduce timpul de identifiare a erorilor.

Be the first to reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *